Cct ober 21, 1992

M. Kevin E Mller

Facilities Engi neering Depart nent
Ashland G I, Inc.

P. O Box 391, EH

Ashl and. Ky 41114

Dear M. Ml er:

W have considered your letter of August 17, 1992, which advises
that Ashland Petrol eum Conpany is studying its termnal facilities
to ensure their conpliance with the pipeline safety regul ations of
49 CFR Part 195. You further advise that during the course of the
study, questions have devel oped on where Part 195 jurisdiction ends
when a pipeline enters a storage facility and what constitutes "in

pl ant piping."

W are aware that Part 195 does not define the point where a
jurisdictional pipeline ends and "in plant piping" begins. So we
are preparing a notice of proposed rulenmaking that wll clarify
this and other issues related to Part 195. The notice is titled
"Regul atory Revi ew Hazardous Liquid and Carbon D oxi de Pipeline
Safety Standards."” Wien the notice is published, all interested
persons wll have an opportunity to comment on a proposed
definition of "in plant piping."

Meanwhil e, we have enclosed eight "Liquid Drawings" which are
currently used at our Transportation Safety institute (TSI) in
klahoma Gty as guidelines on jurisdictional issues. W expect
that the information on these instructional drawings wll be of use
in answering your jurisdictional questions.

Si ncerely,

Cesar De Leon
Director, Regulatory Prograns
Ofice of Pipeline Safety



